Att tänka på inför att skicka ut bröllopsinbjudan

Är det dags för bröllop finns det en hel del saker att planera och genomföra inför bröllopet så att man kan få det bröllop som alla drömmer om. Dels behöver man finna en lokal där man kan hålla bröllopsfesten och dels behöver man köpa bröllopskläder. Utöver det behöver man också planera maten på bröllopet, förrätt, huvudrätt och dessert och dessutom köpa en härligt god och vacker bröllopstårta. Sedan har man ringar som ska köpas och graveras, blommor som ska beställas och sedan behöver man hantera kommunikationerna mellan kyrka och bröllopslokalen. Det finns med andra ord en hel del man behöver planera och tänka igenom innan det är dags för själva bröllopet.

En av de större uppgifterna inför ett bröllop är att bjuda in gäster. Dels behöver man sitta ned för att bestämma vilka som ska bjudas in till bröllopet men sedan välja ut ett bra och inbjudande bröllopskort som behöver skickas ut. Till ett bröllop ska man skicka inbjudningskort men för att följa upp vilka gäster som kommer eller vilka som inte kan komma så kan man använda sig av smidigare kommunikationssätt som exempelvis sms.

Använda sig av en smstjänst i samband med bröllop

Ett av de snabbaste sätten att kommunicera med en större grupp personer är genom sms. Sms kommer fram ögonblicklig och näst intill alla som får ett sms läser dessa, dessutom gör en majoritet av mottagarna det innan några minuter. Därför är sms i särklass den bästa kommunikationskanalen om man vill att mottagaren snabbt ska läsa meddelandet. I samband med ett bröllop kan man skicka sms till de personer som inte har svarat på inbjudan än och påminna dessa om att svara på inbjudan. Sms är också utmärkt att använda sig av då man har hjälp av olika kompisar inför bröllopet, så slipper man ringa vilket innebär att mycket av tiden istället går till småsnack om allt möjligt.

Efter att bröllopet har hållits kan man skicka ett tackmeddelande till alla deltagare sms-utskick. Det går snabbt och smidigt och samtidigt slipper man krångla med att köpa tackkort, kuvert och frimärken för att sedan skicka dessa med posten, som man aldrig vet när den kommer fram idag.

Smstjänst

Det är inte bara i samband med bröllop som sms är en utmärkt kommunikationskanal. Sms är också mycket användbart för föreningar, klubbar, företag, bostadsrättsföreningar och många andra sammanslutningar där många personer behöver meddelas om olika händelser. Genom sms kan man bland annat göra ett utskick där man kallar till möten, informerar om olika aktiviteter, dela med sig av händelser som berör en grupp personer eller skicka ut nyheter om nya produkter. Till skillnad mot e-post och chattfunktioner i sociala medier krävs det inte någon uppkoppling till Internet för att kunna ta emot ett sms utan istället kommer ett meddelande alltid fram ögonblickligen.

Att sedan en majoritet direkt läser inkomna sms gör att sms är en oslagbar kommunikationskanal då man snabbt behöver skicka ett meddelande till ett stort antal personer. Dessutom är det ett prisvärt alternativ som gör att man slipper skicka sms till en person i taget utan det går utmärkt att skicka samma sms till 1000-tals personer på samma gång.

2 Mar 2020