Att tänka på när du ska anlita bröllopsfotograf

Den stora dagen vill man givetvis föreviga på bild. För att bilderna ska bli riktigt fina krävs en hel del arbete och en skicklig fotograf. Beslutet i vilken bröllopsfotograf man ska anlita är således inget som bör förhastas. Innan du bestämmer dig för att anlita någon är det bra att tänka över följande saker.

Var ute i god tid

Något som ofta är en förutsättning för att ni ska få den brölloppsfotograf är att ni är ute i god tid. Det är inte ovanligt att fotografer är uppbokade i flera månader framåt. Det här gäller särskilt om fotografen är duktig och om bröllopet ska ske på populära datum. Ett tips är att boka fotografen redan i november eller december om ni ska gifta er under nästkommande sommar. Många bokar nämligen i januari då.

Vilken stil har fotografen?

Avsätt tid för att hitta en fotograf vars stil ni verkligen tycker om. Är ni mer traditionella och gillar bilder som är komponerade på det viset? Eller har ni inget emot experimentell ljussättning och annorlunda vinklar? Det behöver givetvis inte gå till överdrift – men små skillnader i fotografens sätt att ta bilder kan göra mycket för helheten. Se till att ni hittar en fotograf vars stil ni gillar och som ni klassar med rent personkemiskt.

Sök och hitta er bröllopsfotograf på Bröllop.se >>

Träffa fotografen innan

Angående att klaffa rent personkemiskt, krävs det ju att man träffas innan. Visserligen behöver man inte träffas rent fysiskt, men ett Skype- eller Facetimesamtal räcker långt för att känna av varandra. Genom att träffa fotografen innan har du en bättre känsla för om det är den du vill anlita, och kan på så vis vara mer avslappnad under den stora dagen. Passa på att bolla idéer och diskutera bilderna lite närmre här. Be om att få referensbilder på tidigare bröllop som åtminstone i någon mån matchar era önskemål.

Lästips:

Hitta rätt bröllopskläder

Fixa din frisyr till bröllopet

29 Mar 2018