Bröllopskläder

I jämställdhetens tecken borde det väl vara så att man inför bröllopet ska lägga lika mycket fokus på brudgummens kläder som på brudens, men så är det ju inte riktigt. Det är mer fokus på brudens klänning, av den enkla anledningen att det traditionellt är så att brudgummen ska bära en klassisk kostym eller frack medan kvinnan har betydligt större möjligheter att skapa en helt unik kreation för den stora dagen.

Lista på företag som säljer bröllopskläder här >>

Frack eller kostym

Det går alldeles utmärkt att gifta sig i en finare kostym som man redan har hemma i garderoben, men för en lite extra festlig känsla är tipset att köpa eller hyra en frack. En frack är helt enkelt en lite finare kostym med detaljer som en lång skört baktill samt slag och revärer i siden. Normalt använder man också en vit frackskjorta till med en väst över. Att hyra en frack för bröllopet kostar allt mellan 1000-2000 kr. Att köpa en frack kostar från 4000-5000 kr och uppåt.

Långklänning eller en enklare kreation

bröllopsklänningDet är många kvinnor som går i giftastankar som drömmer om att få skrida upp mot altaret i en vacker vit långklänning med ett imponerande släp. Om det är drömmen, ska man absolut göra slag i saken och antingen köpa en färdigsydd kreation eller låta sy upp en långklänning efter egna idéer. En bröllopsklänning av det allra mest klassiska snittet är emellertid ingen billig historia om man ska köpa den. Det går också att hyra bröllopsklänningar och de pengar man sparar in kan man givetvis använda för att betala andra delar av bröllopet.

Enklare kreationer, som exempelvis en fodralklänning eller en lite mindre lyxig aftonklänning, är billigare och kan också ha en funktion efter bröllopet i och med att de inte är så iögonfallande och förmodligen också mer praktiska.