Tips och budget för bröllopspresenter

När man ska hitta på den perfekta bröllopspresenten finns det många sätt att visa din kärlek och uppskattning för det lyckliga paret. Här är några beprövade tips att tänka på när du väljer den perfekta presenten:

1. Välj något personligt. Oavsett om det är graverade glas eller handdukar med broderade namn/monogram, kan du lägga till en personlig touch på gåvan till brudparet som gör den ännu mer speciell.

2. Vilka intressen har brudparet? Om du vet vilka deras hobby och intressen är, tex favoritböcker är eller om de älskar att resa, så vet du lättare vad du ska hitta på för present som de uppskattar. En relevant present gör att brudparet uppskattar mer din omtänksamma gest. Kolla in Presentguiden för att hitta bröllopspresenter som kan matcha brudparets intressen. 

3. Ge något för hushållet och hemmet. En köksapparat, en servis eller andra hushållsartiklar kan vara till nytta när paret börjar sitt nya liv tillsammans.

4. Glöm inte kolla önskelistan! Om paret har skapat ett lista med några av deras önskade bröllopsgåvor är det oftast bäst att hålla sig till den listan så du tar hänsyn till parets önskemål och preferenser.

5. Var lite extra konstnärlig och kreativ med presentinslagningen. Det tar bara några extra minuter att få din gåva att sticka ut från mängden. Köp unikt papper, band eller etiketter - det kommer att göra presenten ännu mer minnesvärd.

6. Överväg en upplevelse i gåva i stället för prylar och saker. Upplevelser ger minnen för livet.

Om du följer dessa tips kan du hitta den perfekta bröllopspresenten som ett tecken på din kärlek och uppskattning för det lyckliga paret. De bästa bröllopspresenterna är de som kommer från hjärtat och skapar bestående minnen.

Hur mycket skall bröllopspresenten kosta?

När det gäller bröllopspresenter är det viktigt att ta hänsyn till budgeten och det personliga förhållandet till paret. En genomtänkt gåva bör inte belasta plånboken, men bör ändå återspegla djupet av din koppling till det lyckliga paret.

För nära familjemedlemmar eller vänner förväntas man vanligtvis lägga ut omkring 500kr till ett par tusen kronor. om du är en vän, kollega eller en avlägsen familjemedlem är 500kr ett lämpligt belopp att hålla sig under. För dem som kanske inte har råd med ovanstående belopp kan en meningsfull gåva, t.ex. uppmuntrande ord eller lyckönskningar, ändå visa kärlek och uppskattning för paret.

Hur mycket man spenderar på en bröllopsgåva beror till stor del på personliga preferenser och närheten. När du funderar på vilken gåva du ska ge är det viktigt att komma ihåg att det inte är kostnaden för presenten som är viktig, utan snarare tanken och ansträngningen bakom den. Vad du än väljer, se till att det är något speciellt som uttrycker din kärlek och glädje för det lyckliga paret.

9 Mar 2023