Fixa Frisyr Till Bröllopet

 

Det finns en stor variation av frisyrer som klär män på bröllopsdagen, och med lite framförhållning är det lättare att nå det resultat som önskas.

 

Långhåriga frisyrer

Lite längre hår kan stylas på många olika vis. Oavsett om du från början har rakt eller krulligt hår. Ett längre håralternativ är inte detsamma som att undvika gå till frisören, vilket snart kan ge ett ovårdat intryck. Genom att klippa upp håret skapas en vacker maskulin hårlinje, till skillnad från traditionellt mer kvinnliga page-frisyrer. Spännande frisyralternativ kan vara att satsa på en längre lugg, eller alternativt ha möjlighet att sätta upp håret i en knut. Gärna i kombination med vårdat skägg.

 

Korthåriga frisyrer

Korthåriga frisyrer för män följer ofta den traditionella linjen med en kortare längd på sidorna, och något längre ovanpå hjässan. Luggen kan sedan sprayas för att få den karaktär man är ute efter. Även här finns många alternativ, inte minst genom hur man väljer att forma det lite längre håret: så som tuppkamskamning, medvetet ruffs eller välkammat.

 

Tunnhåriga frisyrer

Det är vanligt att tunnhåriga män väljer en mycket kort frisyr. Snaggat hår är både snyggt, modernt och lättskött. Men om tunnheten inte är så allvarlig kan man ännu uppvisa ett vackert hårsvall genom smarta klippningar. Den som har möjlighet att spraya fram en hårvolym på hjässan döljer lättare tunnheten, än en frisyr som ligger platt mot hjässan. Den som lider av sitt tunna hår kan överväga hårtransplantation, vilket innebär att man kan transplantera hår från en del av huvudet till en annan. Idag kan moderna tekniker öka hårväxten, genom att återställa eller ersätta förlorat hår.

 

Färgat hår

Oavsett vald frisyr kan det vara värt att tänka lite extra kring hårfärg. En skicklig frisör kan hjälpa dig att avgöra vad du passar i. Ögonfärg och hudton kan vara variabler som påverkar hur bra den nya hårfärgen passar. Att ta in slingor i håret kan vara ett sätt att ge håret mer lyster.