Bröllopsplanering

Ett bröllop är ett stort projekt oavsett om du och din partner har tänkt att ha en lugn tillställning med främst nära och kära eller om ni ska slå till på ett stort kyrkbröllop med alla traditioner och en bröllopsfest utöver det vanliga. Som med alla andra stor projekt gäller även för bröllopet att man ska börja planera i god tid. Om man inte gör det finns risken att bröllopet inte blir den härliga upplevelse som det ska vara. Bröllopsplanering är a och o för ett lyckat bröllop.

Planera och fundera

Den kanske mest spännande delen av planeringen för bröllopet är den inledande fasen då du får tänka och drömma fritt. Det är i fasen då du funderar på hur du vill att en av de viktigaste dagarna i ditt liv ska se ut som du kan ta ut svängarna och våga tänka stort. Var dock noga med att ganska snabbt formulera några tydliga riktlinjer för bröllopet, till exempel kring var vigselakten ska hållas och vilka alternativ för festlokal du kan tänka dig. Det gäller nämligen att du är ute i god tid med dina bokningar, särskilt om du planerar för ett sommarbröllop.

Spika datum tidigt

Ju tidigare du spikar datumet för bröllopet, desto tidigare kan du börja planera allt det praktiska. Planeringen kring vilka gäster som ska bjudas in, vilken klänning bruden respektive tärnorna ska ha, vilken meny som ska serveras på middagen, med mera, tar ganska mycket tid och energi, och det sista du vill är att komma i ett läge där du känner att du har ont om tid.

Var inte rädd för att be om hjälp

Jackie Kennedys bröllopDe flesta människor älskar bröllop och vill mer än gärna hjälpa till med både bröllopsplanering och förberedelser. De flesta är inte heller främmande för att ta en aktiv roll på själva bröllopsdagen. Du har förmodligen en hel armé som står och väntar på order – det är bara att du frågar om hjälp!