Planera hår och smink inför stora dagen

Ert bröllop kommer att förevigas med fotografier från dussintals mobiltelefoner och er egna fotograf. Bröllopsfotot kommer att hängas upp i föräldrar och svärföräldrarnas hem samt ert eget. Det är klart att man vill se så bra ut som möjligt! Hår och smink är nog viktigare för kvinnorna och det finns en del val att göra innan du är redo att stå framför kameran.

Håruppsättningen

Boka en tid på salongen så snabbt som möjligt efter ni har bestämt datum för vigseln. Bröllop sker året runt och det kan vara svårt att få tider på salonger eftersom en håruppsättning tar några timmar. Vill du har löshår för att få en fylligare frisyr och mer hår att arbeta med kan du boka en tid hos Pozehair, de är speciellt inriktade på att sätta in löshår och har därtill kunskaper om håruppsättningar.

I och med bokning av en håruppsättning brukar det ingå en konsultation några veckor innan den stora dagen. På konsultationen, som varar i ungefär en timme, kan ni diskutera vad du är ute efter och vad som passar till klänningen och din make up.

Sminkningen

Vilken typ av make up du ska ha är också bra att spika i tid. Make up-artister har ofta fullbokade scheman, var därför ute i god tid med att boka.

I mångt och mycket är det dina egna preferenser som styr vad du vill ha, vilka produkter som används bestäms till viss del av sminkösen som kan avgöra din hudtyp och vilka färger som kompletterar din hud- och ögonfärg. Tänk på att svag eller naturlig sminkning syns dåligt på fotografier, det kan alltså vara en bra idé att välja lite kraftigare sminkning för att det ska synas på avstånd och på bild.

4 Jun 2019