Rätt fälgar för bröllopsbilen

Bröllop är för dem som ska gifta sig inte sällan den viktigaste dagen i deras liv. Det är helt enkelt en mycket viktig dag som man vill bära med sig i minnet för resten av livet. Inget får därför lämnas åt slumpen. En detalj som inte så många tänker på är bröllopsbilen och dess fälgar. Därför tänkte vi ta tillfället i akt att översiktligt redogöra för olika fälgtyper som kan tänkas infinna sig på bröllopsbilar (och andra bilar också för den delen). Vilka som är att föredra är upp till bröllopsparet att avgöra.

Vad finns det för olika typer av fälgar?

Fälgar utgör tillsammans med däcket bilens hjul. Fälgen har ett speciellt utrymme i varje bilälskares hjärta eftersom de har förmågan att göra bilen personlig och ge ett uttryck som få andra bildelar kan.

Stålfälgar/Plåtfälgar

En typ av fälgar till bil är stålfälgar. Dessa är helt enkelt gjorda av pressad stålplåt och är inte lika
känsliga som aluminiumfälgar och därför också historiskt sett varit mest populära på vinterdäck.

Aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar är helt enkelt fälgar av gjuten aluminium. Aluminiumfälgar anser nog de flesta är snyggare än stålfälgar och på senare tid så har de även generellt sett kommit ner i pris vilket innebär att de tagit över andelar från stålfälgen. Aluminiumfälgar blir allt mer vanliga även på vinterdäck men syns oftare på sommardäck. Aluminiumfälgar kallas ibland även lättmetallfälgar eller kort och gott alufälgar.

Övriga fälgtyper

På tävlingsbilar förekommer ibland fälgar av magnesiumregleringar och förr om åren så var det vanligt med ekerhjul. Dessa är dock ovanliga idag och används bara av rena entusiaster av utseendeskäl.

Vilka fälgar som passar bäst till bröllop är svart att ge ett entydigt svar på, men oavsett typ så är det viktigt att de är rena och polerade så att de blänker fint under den viktiga dag som bröllopsdagen är.

För mer info om fälgar besök gärna http://billigafalgar.se/

22 Jan 2020