Snabbare planering inför bröllopet

Om ni är något spontana eller har dröjt med att starta planeringen av bröllopet så är det inte försent att starta nu, det gäller bara att ta tag i de större detaljerna först och när tiden tillåter fokusera på mindre detaljer. Men faktum är att goda råd är dyra och du bör sätta igång direkt för att säkra ett underbart bröllop.

Något som kan underlätta planering och verkställandet av planerna är om ert kommande gifte (synonym till bröllop) ska ske under en period när inte lika många gifter sig, dvs ska ni gifta er på vintern eller hösten så är det lättare att få tag på tex bröllopslokaler, festtillbehör som behöver hyras, underhållning och catering när det inte är fullbokat.

Viktigt är att saker och ting prioriteras i rätt ordning för att kunna rymmas inom tidsramen. Läs den här checklistan för bröllop som utgår från 12 månaders planering och välj ut vilka saker som ska prioriteras så ska det inte vara något omöjligt uppdrag att slutföra. Om inte planering är er starka sida och ni vill fokusera på annat går det absolut att få hjälp med det praktiska inför bröllopet genom att anlita en bröllopskoordinator.

Flera tips för bröllopet finns att hämta på sajten bröllopsportalen.se. där du kan läsa mer om ämnen kring bröllop och fest.

Så ska ni gifta er mitt under högsommaren så kräver det att man är ute i god tid om man vill hinna boka upp festlokaler och annat som behövs till bröllopet. Dessutom kan det vara billigare att gifta sig under lågsäsong då hyror och resor kan vara billigare.

Har ni någon favoritmusiker till bröllopet ska kontakt tas upp så fort som möjligt.

Om bröllopsklänningen ska skräddarsys så behöver designers och skräddare kontaktas i tid, alternativt höra om butiken har något passande på lager till bröllopet.

Ta kontakt med bröllopsfotografer i tid, kontakta minsta 3-4 stycken och ta in offerter samt att hitta någon som inte är uppbokad.

Så vad kan det finnas för positiva saker med att ha kortare tid för bröllopsplanering?

  • Det kan bli lite mer romantiskt då man inte hinner snöa in på detaljerna som kan orsaka stress.

  • Bröllopet tenderar bli lite mindre, tex alla kan inte på kortare varsel tacka ja till inbjudan. Det är också såklart en stor nackdel om nära och kära inte har möjlighet att närvara på bröllopet.

  • Bröllopsresan kan bli billigare då ni troligen kommer boka resa i sista minuten, då är chansen större till fynd.


Men kom ihåg att ju tidigare ni börjar planera desto bättre blir det, så sätt igång idag.

20 Jun 2018