Stylingtips för hårfrisyr till fest

Till festen vill man självklart vara lite extra fin i håret. Möjligheterna till vackra kreationer är dock enorma och det kan vara lite svårt att bestämma sig för hur man vill ordna sin hårfrisyr till fest som tex en fin frisyr som passar till ett bröllop. Viktigt att tänka på är alltid att inte komplicera saker och ting i onödan och ha en tydlig plan för hur frisyren ska se ut. Lika viktigt är att göra ett stabilt grundarbete med håret oavsett man ska göra en långhårsuppsättning, flätning eller någon annan frisyr. Här är två stylingtips du med medellångt till långt hår kan använda dig av för att enklare kunna ordna med en vacker hårfrisyr till fest.

Heidi Klum med festligt lockigt hår

Creppa eller krusa håret

Både för långhårsuppsättningar och frisyrer med rakt hår (med eller utan flätningar) är det klokt att börja med att creppa eller krusa håret. En anledning är rent estetisk – håret får automatiskt en större volym vilket är vackert – men viktigare är att du genom att creppa eller krusa håret enklare kan skapa de kreationer du vill. Du behöver inte renkamma i all oändlighet för att göra håret fritt från bubblor och ojämnheter, och du kan vara säker på att din uppsättning blir utomordentligt stadig. Genom att creppa eller krusa håret ser du helt enkelt till att hårstråna enklare kan haka i varandra vilket ger stadga. Detta, tillsammans med volymen, gör också att du kan slippa tupera håret och du behöver heller inte använda litervis av spray.

Fläta och våffla

En stylingteknik som aldrig går ur modet är våffling. Om du kombinerar våffling med flätning kan du skapa helt moderiktiga och samtidigt mycket trendiga frisyrer. Med våffling får du volym samtidigt som du får full kontroll över hårtestarna och lockarna, och med flätningen kan du antingen samla ihop hela håret i snygga kombinationer eller bara skapa en snygg flätad detalj i frisyren.

Länktips: Läs mer på veckorevyn hur kändisarna lockar håret.

13 Feb 2019