Tips inför bröllopsstylingen

Båda brudgum och bruden behöver lite extra styling dagen till ära. Ni kan välja att få allting gjort hos en makeupartist eller frisör med erfarenhet av bröllopsstyling. Eller så väljer ni att fixa stylingen hemma, ni sparar pengar och kan passa in hår och smink närhelst i bröllopsschemat.

Matcha er styling

Fundera ut tillsammans hur er styling ska se ut, det snyggaste är när brudparet matchar med varandra. Det handlar inte bara om att använda samma färger, att matcha blommornas nyans med näsduken i brudgummens ficka. Om bruden ska ha bakåtkammat och stram frisyr, kan brudgummen ha densamma. Om bruden väljer utsläppt och bohemiskt kan mannes frisyr också vara lite mer “fri”.

Håruppsättningar

Bruden brukar alltid få lite mer styling än brudgummen. Att hitta den perfekta håruppsättningen kräver lite googlande och flera inspirationsbilder. Många med lite kortare hår vill gärna ha en full håruppsättning på sin bröllopsdag. Du kan köpa löshår via Billigt Makeup och sätta in dem själv, idag finns det flera insättningsmetoder som är lätta att sätta i och ta ut.

Sminkningen

Fånga upp temafärger i din sminkning, speciellt om du bara en en färgklick här och där i buketten eller i bordsdekorationerna. En klick rosarött på läpparna eller en skugga av gult på ögonlocken knyter samman resten av bröllopet med dig.

Gör färgprover och testa nyanser bredvid varandra för att vara säker på att färgerna inte skär sig med varandra. Ta bilder på buketten, fång upp nyanser med Photoshop eller klipp ut färger du hittar i tidningar och skapa ett litet färgkollage.

Om du ska sköta sminkningen själv kan du testa några olika stilar innan du bestämmer dig. Knäpp kort efter varje sminkning för att jämföra dem med varandra. Kom ihåg att hålla upp klänningen framför spegeln för rätt inlevelse och för att se att stilen passar klänningen!

7 May 2019